Wednesday, October 12, 2016

Как да почистваме и хигиенизираме матрака си

Матракът има древен произход : от първите легла, изработени от сухи листа през животински кожи, пълни с вода, чували, натъпкани със слама, кокосови влакна, вълна или памук, докато се стигне до днешните  латексови матраци с полиуретан ( или  известен като матраци с пяна с памет) меки и така нататък. Моделите на пазара са много и се отличават не само от вида на материала, но също така и в зависимост от вида на покритието : много широко разпространени са тези с алое и лайка.

Качеството на модерния матрак е значително подобрено в сравнение с еднократните прототипи от миналото. Поради тази причина, е разумно да се счита като един добър обект за използване  и следователно подлежи на износване и се нуждае от поддръжка и редовно почистване.

Обикновено ние прекарват средно около 26 години от живота ни спейки, вероятно разделяйки леглото с малки кръвосмучещи  същества, буболечки, любители на пърхота и прахта (акарии) във връзка с това, тя трябва да се спомене, че акариите са истински проблем за страдащите от алергии. Най-предразположната  част на леглото за такива нашествия  е именно нашият любим / омразен матрак. Стриктното му дезинфекциране е несъмнено полезно, за да се освободи от нежеланите гости.

Първият съвет е да използвате естествени продукти. Оцетът и лимонът, например, се оказват отлични съюзници в случай на петна от  изпотяване. Избягвайте химически продукти, които остават в капана между слоевете на матрака, което може да ви доведе до повече проблеми, отколкото те обещават да решат.

 Ето как да се процедира: Преди преминаване към истинското хигиенизиране въоръжете се с прахосмукачка и се уверете, че сте прахосмучили цялата повърхност на матрака от двете страни, като се обръща специално внимание на краищата и на частите, които имат неравности като копчета, шевове и т.н.. На този етап направете едно съединение от половин килограм сода за хляб и 10 капки етерично масло от чаено дърво, което е сред най-добрите естествени дезинфектанти на пазара, които лесно се намират в билковата медицина. Не е от съществено значение, но силно се препоръчително:  противно на това винаги е възможно да се процедира с помощта само на бикарбонат на прах. Разбърква се добре и се разпространява на сместа против  карии едната страна и след това от другата върху матрака, като се уверите, че го оставяте на най-малко за един час от всяка страна. След определеното време, маханете сместа с помощта на чиста кърпа и друга кърпау намокрена в топла вода. Отстранете остатъка с прахосмукачка и оставете да изсъхне добре плата на матрака преди да го върнете обратно на мястото му. Колко често се прави тази процедура? Нашият съвет е да се повтаряте съответната дейност на сода и масло от чаено дърво веднъж месечно или веднъж на всеки два месеца, за да се гарантира по-дълъг и щастлив живот за вас и вашия матрак!

На това видео може да се ориентирате и за някои други техники за почистване.



No comments:

Post a Comment